Kerst en oud en nieuw vieren, maar hoe dan?

Bijgewerkt: 9 dec 2020


Laten we het er het beste van maken binnen de grenzen van onze mogelijkheden, maar hoe dan!

Om mij heen hoor ik veel corona-moeheid, we willen met kerst en de jaarwisseling toch echt wel een keer gezellig met onze familie of vrienden kunnen zitten en ons niet beperken. Er worden creatieve oplossingen bedacht om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen zien, maar of dat verstandig is... Wat is er belangrijker? Ons eigen welzijn en die van wie we liefhebben op emotioneel niveau of de gezondheid van de maatschappij?

We zijn geneigd om na afgelopen jaar vooral met kerst naar ons eigen kringetje te kijken. Degenen die jij een warm hart toedraagt zou je het liefst dicht bij je hebben en een o zo nodige dikke knuffel geven.

Binnen mijn klantenkring hoor ik deze gedachtegang met regelmaat, we doen de gordijnen wel dicht, dan zien ze het niet.

Ik vind het heel spannend allemaal, wat hangt er ons straks na deze tijd boven het hoofd?

Veel irritaties en onbegrip van de mensen omdat de 1 zich stikt aan de regels houdt en de ander neemt het niet zo nauw. Zeker als jij de enige bent die serieus met de regels omgaat kan dat nogal frictie opleveren aan beide kanten.

Alle beperkingen die nu niet versoepelt worden samen met de toch al donkere, sombere en koude tijd kan voor mensen die daar gevoelig voor zijn depressieve gevoelens geven.

Verharding van de maatschappij door onvrede. Korte lontjes en heftige reacties op dingen van alle dag die normaal de ruzie niet waard zijn. Ik zie het overal om mij heen.

Hoe gaan we hiermee om? Stress kunnen we nu niet gebruiken nu we ons immuunsysteem zo hard nodig hebben. Hoe we deze feestmaand ingaan zal ieder voor zichzelf bepalen, maar de stress kunnen we wel beïnvloeden. Alleen al door ons verplaatsen in de mening en denkwijze van die ander en deze respecteren en te accepteren. En ja, die laatste.....dat is lastig, dat geef ik eerlijk toe.


Naast je neerleggen waar je zelf geen grip op hebt en daarnaast omkijken naar elkaar.


De liefde, genegenheid en zorg voor elkaar lijfelijk en/of emotioneel is zo waardevol, zelfs een eerste levensbehoefte. Daar ga ik mij op focussen en de rest van de beslissingen als mondkapjes dragen, geen vuurwerk en niet teveel mensen bij elkaar, accepteer ik gewoon als een feit. Ik wil mijn energie stoppen in de dingen waar ik wel invloed op heb! En tenslotte, die maatschappij waar we het voor doen bestaat tenslotte ook uit onszelf en onze naasten.

Stay Healty!

Fijne dagen en een lichtvoetig 2021!


Tip:

Lukt het je moeilijk om spanning kwijt te raken, dan is er altijd nog de VOETREFLEX.


"Keep Calm en neem een Voetreflex"

Een mooie start voor 2021 (ook leuk als mooi ingepakt cadeautje onder de boom).

Tot 31 december cadeaubon voor € 45,00 voor 1 uur voetreflexbehandeling.

(Vanaf 1 januari € 47,50)

Lees meer op voetreflex-Feet in Shape


32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven