Koers bepalen


Misschien herken je het. Door Corona niet meer je dagelijkse werk kunnen doen maar toch vooral nuttig bezig willen zijn. Voor mij is dat nuttig bezig willen zijn zo´n groot ding dat ik van alles ga verzinnen. "Wat ben je toch positief en creatief" hoor ik mensen vaak tegen mij zeggen. Ja, denk ik dan, maar dat moet ik van mijzelf. MOETEN, zo´n verkeerd woord!

Ik "moet" van mijzelf de dag goed beginnen. Eerst een uurtje Yoga, dan een gezond ontbijtje, even douchen en om 9.30 uur zit is startklaar. Daarna "moet" ik van mijzelf bezig met werk, studie, huis, nieuwe ideeën uitwerken, verdiepen in Yoga, yogalessen opnemen, website, social media, kleinzoon helpen met schoolwerk, huis poetsen, was doen etc. Zoveel dat ik uiteindelijk een chaos in mijn hoofd heb en de hele dag druk ben. En ja, ik vind alles heel leuk, maar ik word soms zo moe van mijzelf.

Op een zondagmiddag tijdens een wandeling die ik dit keer maakte zonder dopjes met een podcast in mijn oor merkte ik hoe rustig ik werd van het groen van de bomen, de vogels die ik hoorde zingen en het zonnetje dat tussen de bomen door scheen. Deze krachtbron, deze natuur, is er gewoon, elke dag, gratis en voor niets! Even alleen maar hoeven lopen. Bij elke stap de grond onder je voeten voelen, bij elke ademteug je longen vol zuurstof. Tussen deze bomen even geen Corona zorgen en geen problemen. Rust!

Ik voelde wat dit met mij deed en ineens zag ik hoe het anders kon.

Een gevoel werd een gedachte, een gedachte een idee en uiteindelijk een ruw een plan.

Een lichte koerswijziging in de salon, maar ik word er nu al blij van. Dit gaat zoveel opleveren. Niet alleen voor mijzelf maar vooral ook voor de mensen die het nodig hebben.

Mijn nieuwe plan kon geboren worden door rust in mijn hoofd.

Wat dit plan is? Dat ga ik eerst rustig uitwerken, elke dag MAG ik een uurtje, langer niet. Zodat het kan groeien en de juiste vorm kan krijgen. Ik kan het nog niet vertellen, maar dat er iets gaat veranderen, dat staat vast!


De moraal van dit verhaal? Als je los laat komt er ruimte

en soms

gebeurt er dan iets moois.


lieve groet,

Nannette de Jong

FEET IN SHAPE Pedicure/Voetreflex/Yoga


35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven