Tijd om een wit voetje te halen


Wat een cadeautje kregen wij dit weekend met zijn allen. Een prachtige witte wereld, met op het moment van schrijven een heerlijk zonnetje erbij. Het lijkt wel of de aarde een wit voetje probeert te halen. Met alle Corona perikelen even iets positiefs dat door niemand te missen valt. Hopelijk heb je net als ik tijd voor een heerlijke wandeling in de sneeuw. Lopen doet meer voor je dan je denkt, maar daarover later meer in de blog over mijn nieuwe activiteit.


De uitdrukking een wit voetje halen stamt uit de tijd dat er nog tol betaald moest worden als je met paard en wagen een tolweg betrad. Wanneer je een paard met 4 witte voeten had hoefde je geen tol te betalen en mocht je door. Witte voeten hadden dus een streepje voor, witte voeten stonden voor reinheid.

Betekenis Van Dale (2006) "door te slijmen in een goed blaadje komen bij een hoger geplaatste". Nogal negatief of niet? Zelf zie ik dat ik mij hier ook "schuldig" aan maak, al heb ik een hekel aan slijmen. Zakelijk gezien heet dit gewoon netwerken. Jezelf zichtbaar maken, de ander tegemoet komen in de hoop dat dit ooit een keer terug komt.


Wat als de aarde met dit witte voetje ook een verborgen agenda zou hebben? Ik denk dat wij de aarde heel wat terug te hebben geven als we bijvoorbeeld kijken naar het milieu. Misschien is dit wel een knipoog van de aarde als dank voor een jaar met minder (vlieg)verkeer en minder vervuiling dan ooit.

Wie weet. :)


met dank aan de prachtige foto van Leo (mijn broer) van Leo de Jong fotografie

61 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven