top of page

Diabetische voeten

Bij diabetes is de bloedsuiker stofwisseling verstoord. Hierdoor kunnen op den duur problemen ontstaan. Speciale zorg is dan gewenst.

Corona-proof werken (5 van 9).jpg

Behandeling van een diabetische voet

Bij diabetische voeten kunnen er doorbloedingsproblemen ontstaan in de grote bloedvaten en kleine haarvaatjes. Of in de gevoelszenuwen en in de zenuwen die de beweging aansturen.
Door verminderde doorbloeding genezen wondjes slecht en ook ontstekingen zullen nauwelijks gevoeld worden door de verminderde werking van de gevoelszenuwen.
Dit kan uiteindelijk zelfs amputatie tot gevolg hebben.
Al met al een ziekte waarbij de voeten de nodige aandacht verdienen.

Feet in Shape kan de voeten vakkundig verzorgen, eelt en likdoorns verwijderen en adviseren in eventuele aanvullende mogelijkheden. Periodiek worden de voeten gescreend zodat er tijdig maatregelen getroffen kunnen worden. 
 

Feet in Shape zal een op uw voeten aangepast behandelplan met je doornemen en je adviseren hoe de voeten thuis het beste te verzorgen. Door de samenwerking met diverse podotherapeuten en schoenenspeciaalzaak Tiptoo is het mogelijk je van het begin tot het eind te helpen tot  het beste resultaat voor jouw voeten te komen.

Heb je diabetes en wil je weten wat Feet in Shape voor jou kan betekenen?

Salon (6 van 17).jpg

Doorverwijzing & zorgverzekering

Vergoeding door de zorgverzekeraar in het basispakket is mogelijk bij SIMS 2 classificatie of hoger door de huisarts of podotherapeut. Neem de verwijsbrief bij de 1e afspraak mee.

bottom of page