top of page

Medisch Pedicure

Gecertificeerd pedicure

Heb je hulp nodig bij het behandelen van je voeten en wil je terecht bij een specialist?

Als medisch pedicure ben ik opgeleid om risicovoeten te behandelen. Onder de term 'risicovoet' vallen aandoeningen als: reumatische voet, diabetes, oncologie, oudere voeten of overige aandoeningen die een risico vormen voor voeten. 

Als medisch pedicure zal ik uw voeten screenen en behandelen volgens de geldende richtlijnen. Aanvullend op de behandeling kan ik indien nodig specialistische technieken gebruiken. Denk daarbij aan een siliconenorthese, nagelbeugel, nagelreparatie of vilttherapie.

Alle behandelingen worden vastgelegd in de klantenkaart en indien nodig wordt er gerapporteerd  aan de huisarts of podotherapeut.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding? De zorgwijzer vertelt u meer.

Combineer je cosmetische pedicure behandeling met:

Of wil je de pedicure behandeling afsluiten met een voetreflexbehandeling waardoor je helemaal ZEN de week door kunt?

Heerlijk voor als het buiten wat kouder is: een hotstone been- of voetmassage. De warmte en de olie zorgen voor een goede doorbloeding, krampen en spierpijn verdwijnen als sneeuw voor de zon. En zo heerlijk ontspannend!

Diabetische voet

Diabetes Mellitus is een stofwisselingsziekte waarbij er een verhoogde bloedsuikerspiegel in het bloed ontstaat. 


Afhankelijk van de duur van de diabetes en de mate van aanpasbaarheid heeft dit gevolgen voor het hele lichaam en voor de voeten. 25% van de diabetici krijgt vroeger of later voetproblemen.
Een goede verzorging van de voeten is daarom van levensbelang voor diabetes patiënten.

Reumatische voet

1 op de 10 personen in Nederland krijgt een vorm van reuma. Van deze mensen heeft meer dan 70% voetklachten.


Bij ontstekingsreuma (Artritis) maar ook bij Artrose (slijtagereuma) en bij weke delen reuma kunnen er standsveranderingen van de voeten ontstaan.
Mede hierdoor kunnen er pijnlijke drukplekken met eeltvorming en soms onderhuidse bloedingen ontstaan.
Deze voeten hebben een verhoogd risico. Een medisch pedicure kan deze voeten verzorgen en tijdig doorverwijzen indien nodig.

Oncologische voet

Tijdens de behandeling van kanker ontstaan er veranderingen in de huid, de gevoeligheid en ook worden de risico’s op infectie groter. Dit maakt dat ook oncologische patiënten gebaat zijn bij voetzorg door medisch pedicures.

 

Oudere voet
De oudere voet en overige risicovoeten
Als je ouder wordt worden de cellen door het hele lichaam heen minder van kwaliteit. Dit betekent een kwetsbare huid, meer vaatproblematiek, meer kans op ontstekingen of slechtere genezing van wondjes. 

 

Ook voor ouderen is een medisch pedicure geen overbodige luxe. Het knippen van de verdikte nagels alleen al is vaak een probleem.

bottom of page