top of page

Blog: Op zoek naar balans


Dit weekend had ik met een goede vriend uit het westen van het land afgesproken bij waterpark Lankheet in Haaksbergen Lekker veilig in verband met Corona even bijpraten.

Beiden merkten we hoe lastig het is de balans te vinden in ons leven. Ik heb soms het gevoel dat ik balanceer op de stapstenen van het leven om maar niet te vallen. Tegelijkertijd merk ik dat ik daar juist ook lol in heb. Ik moest op dit plekje gewoon even letterlijk balanceren en de uitdaging aangaan. Ik ging staan, schudde mijn krullen naar achteren en ja hoor, ik wankelde en.....

Gelukkig vond ik net op tijd mijn balans terug, pfff.


Er kwamen 2 woorden bij mij op: vrijheid en kracht en als 1e natuurlijk gelukkig ben ik nog droog haha.

Waar staat mijn vrijheid voor? Wanneer bereik ik voor mezelf genoeg vrijheid binnen de grenzen van de dingen die ik toch niet kan veranderen? Dat was de les die ik deze week leerde.

Heb jij het ook nodig, af en toe te kunnen balanceren, of blijf je liever in je veilige coconnetje? Er moet zoveel en tegelijkertijd zijn ook er zijn zoveel beperkingen op dit moment. Voel je je daar verdrietig of ontevreden over, net zoals ik afgelopen week? Of heftiger nog, schop je overal tegenaan? Zorg je wel goed voor jezelf als je dat doet? Ik denk eigenlijk van niet.

Ik had deze week veel last van de negativiteit. In 1 week tijd 6 afzeggingen door corona en de gedeeltelijke lock-down zorgde ervoor dat ik een door mij georganiseerde reunie weer kon gaan annuleren. Kou in mijn nek en spanning zorgde voor verkramping. Ik kreeg een migraine aanval en had bijna de afspraak met deze vriend afgezegd.

Ik balanceer tussen aandacht voor mijn werk, mijn vrienden, mijn familie, mijn partner en mijn eigen ruimte voor mezelf. Tussen ademen achter mijn mondkapje en lekker doorstappen in de natuur, tussen de hele dag in mijn hoofd zitten en lekker uit je hoofd naar mijn lijf door Yoga en meditatie.

Waartussen kan jij balanceren zodat de weegschaal niet doorslaat naar ziekmakende negativiteit? Neem jij de tijd om jezelf even te verwennen? Bij pedicure, kapper, voetreflexoloog, masseur etc. ? Doe eens gek en plan bijvoorbeeld eens een voetmassageavond met je partner of bij mij in de salon. Kom tot de ontdekking hoe ontspannen dit is en hoeveel energie je daar weer van krijgt. Uit je hoofd, naar je voeten, jouw stabiele basis. Ik wens je veel vrijheid en kracht binnen de voor jou haalbare grenzen!


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page