top of page

Blog: Corona in de praktijk.Eigenlijk ben ik van nature meer een doener. Maar nu, de laatste maanden blijkt het ook voor mij lastig om het hoofd koel te blijven houden.

Na de 8 weken "Corona-sluiting" was ik dolblij dat ik weer mocht werken. Maar al in de eerste week ging het mis, een heftige migraine aanval betekende dat ik vrijdag en zaterdag al mijn klanten weer af kon gaan bellen. Dit was een spiegel voor mijzelf.


Bij iedere behandeling die ik geef gaan de gesprekken ook over Corona. Eerst was dat fijn, gebeurtenissen, emoties en meningen ventileren. Maar ik merkte dat ik continue met Corona bezig was.

En niet alleen in de salon, maar ook in de stad, in de supermarkt, in familie en kennissenkring is het steeds aftasten. Daarbij maakte ik mij zorgen over van alles en nog wat. Dodelijk vermoeiend allemaal!


Dit kon zo niet langer. Ik moest er zelf anders in gaan staan.

Accepteren " Het is zoals het is" zei een goede vriend mij ooit. Deal with it! Je hebt geen keus.

Maar ik kon 2 dingen WEL doen: 1/ Mijn gedachten erover veranderen, mezelf niet meer mee laten slepen in het negatieve maar de positieve kanten opzoeken en groter maken.

Immers alles wat je aandacht geeft groeit.

2/ Zorgen dat mijn weerstand goed blijft en mijn omgeving helpen deze te verbeteren/goed te houden.


Ik besloot mijn kostbare energie te gebruiken voor de dingen waar ik blij van word. Ik word bijv. blij als ik mijn oudste dochter uit Nieuw Zeeland om de week kan skypen, als ik mijn kleinkinderen zie, mijn partner die er altijd voor mij is, van lekker hardlopen over de Es of Yoga als ik net wakker wordt enz. Natuurlijk, ik praat nog steeds met iedereen over Corona, dat hoort er op dit moment nou eenmaal bij en ik volg ook zeker het nieuws. Wat ik hoor neem ik met mij mee, ik accepteer dat het er is, ik pas mij zo nodig aan en laat het vervolgens gaan want ik kan er verder niets mee, het is alleen maar ballast.

Na een vermoeiende dag denk ik bewust aan alles waar ik WEL van genoten heb.

De vele en soms diepgaande gesprekken die ik heb. Van de prachtige reacties op de voetreflexmassages en stoelmassages die ik mag geven. Van een opgelucht gezicht na het verwijderen van een pijnlijke likdoorn. Ik geniet van.... zoveel.

Waar geniet jij van?


Laten we dansen met ons hart en onze voeten zullen volgen...


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page