top of page

Zin in (teveel?) leuke dingen


Santa Maria Degli Angeli

Na 2,5 jaar rustig aan doen is het eindelijk tijd voor feestjes, vakantie en gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Bruiloften worden weer massaal gevierd en vakanties volop geboekt.

Zo hadden wij het bruiloftsfeest van onze zoon en schoondochter. Een trip naar het kapelletje van Monte Tamaro met mijn broer en vader. Binnenkort de vakantie naar Italië met mijn man en mijn dochter uit nieuw Zeeland die in juli overkomt naar Nederland. Zoveel leuke dingen, ik wil overal ja op zeggen. Lekker meegesleurd worden en genieten van het leven.

Tijdens corona had ik ontdekt dat dat belangrijk voor mij is, mijn familie en mijn vrienden.

En ook in mijn werk is de aanvraag geëxplodeerd, de stilgezette wereld is weer in beweging.

Maar ga ik ook meer genieten nu alles wat weer mag? Ik voel mij bijna schuldig, vorig jaar vond ik het nog heerlijk, de rust, de eenvoud, het tevreden zijn met weinig. Een leermoment voor mezelf vond ik dat.

En nu ben ik het alweer kwijt.

Of toch ook weer niet?

Daar bovenop de berg bij de kapel Santa Maria van Monte Tamaro gaf mijn vader mij een tekst van Joan Didion te lezen. " I'm not telling you to make the world better because ........."

een prachtige en inspirerende tekst.

Joan zegt "throw yourself out in the convulsions of the world"

Zoiets als leef het leven, ipv overleef het leven.

Beide dimensies van afgelopen jaren blijken waardevol voor mij. Zou het misschien meer gaan om aanpassingsvermogen en accepteren van dingen die je zelf niet kunt veranderen? Om lef te hebben en ook fouten te maken? Volop leven!

Dit betekent ook loslaten van wat niet meer bij mij hoort en durven kiezen voor uitdagingen.

Het is als regen en zonneschijn. Beiden zijn nodig voor het evenwicht maar ook om meer te genieten.

Rames zong het al "mens durf te leven!" Vivre la vie! En dat ga ik doen deze zomer. Helaas dus even wat minder openingstijden voor de salon en t/m augustus een klantenstop. Vanaf september zal de online agenda weer open gezet worden en zullen de openingstijden weer normaal zijn.


Fijne zomer lieve mensen en tot later. Ik ben nu al benieuwd naar jullie verhalen!70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page