top of page

Blog: Blote voeten

Afgelopen voorjaar heb ik tijdens de Corona sluiting van 8 weken de salon een opknapbeurt gegeven aan de Salon. De zwart/witte fotomuur werd omgetoverd in een lichtroze strakke muur met de tekst "Laten we op blote voeten voelen wat het is waar we op staan".

Blote voeten en voelen.....

Ik zal je uitleggen waarom ik voor deze tekst heb gekozen. De meesten van ons zitten zo'n beetje de hele dag in het hoofd. Alles wat je gaat doen bedenk je met je hoofd, maar als je het gaat doen, wat heb je dan vaak nodig? Juist ja, je voeten of je handen. Onze handen krijgen voldoende aandacht, zeker met Corona, wassen, invetten etc. maar onze voeten daarentegen vergeten we vaak.


Maar we hebben ze zo hard nodig! Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Je voeten in een mensenleven gemiddeld 120.000 km. afleggen.

  • Er in jouw voet wel 26 botjes en 214 banden zitten.

  • Als je voeten problemen geven je last van je knieën, heupen, rug, nek en hoofdpijn kunt krijgen.


Niet alleen lichamelijk maar ook energetisch spelen je voeten een grote rol in jouw mate van welzijn. Met je voeten in de aarde kan je letterlijk Aarden, je verbonden voelen met je lijf, met de grond onder je voeten wat je stevigheid en kracht geeft.

De uitdrukking: het leek alsof de grond onder mijn voeten weggeslagen werd is daar een mooi voorbeeld van.


Ga maar eens staan, met je blote voeten op de grond en sluit je ogen maar even.

Ga met je aandacht door je benen heen naar je voeten en voel de grond eronder. Voel dan je voeten. Zijn ze ontspannen? Of juist niet? Klauw jij je tenen onder je, wil je je krampachtig vasthouden? Letterlijk en figuurlijk? Je kunt nu ook meer stevigheid creëren door je voeten iets wijder neer te zetten, knieën licht te buigen, schouders naar achteren en kruin omhoog. Letterlijk en figuurlijk sta je zo steviger in je schoenen.


Energetisch maar ook Fysiek is de juiste aandacht voor je voeten dus heel belangrijk, en het mooie is..... als Pedicure, Voetreflexloge en Yoga-docente help ik je daar graag bij.

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page